Tannlegeskrekk Vi tar deg på alvor

Tannlegeskrekk er ikke unormalt

Hver tiende nordmann lider av tannlegeskrekk (odontofobi), men i dag kan vi tilby mye hjelp og lindring for den som er redd.

Det vanskeligste for den som er redd for tannlegen er mange ganger å ta kontakt med en tannlege. Da kan det være bra å vite at vi ser det som en av våre fremste oppgaver å hjelpe deg som er redd. Snakk med oss og fortell hvordan du har det. Vi har lang erfaring med pasienter med tannlegeskrekk/ odontofobi, og har lagt forholdene godt til rette for at behandlingen skal være så smertefri og behagelig som mulig

Start med en samtale

Vi vil starte med en samtale for å kartlegge hvordan vi best kan hjelpe deg. Fyll gjerne ut dette skjemaet  og ta med til timen, så vil din tannlege gå igjennom det med deg for å finne frem til hvordan du best kan hjelpes. Første gang du kommer til oss, kan det være nok med en samtale. Dersom du er klar for det, gjør vi også en undersøkelse av tennene dine, eventuelt settes det opp ny time for videre undersøkelse.

Den norske tannlegeforenings Tidende:
Hva er tannlegeskrekk og hvordan kan den diagnostiseres?

Bilde av Tannlege Inga

"Det skal ikke være vondt å besøke tannlegen"

Må jeg borre hvis jeg har hull?

Moderne tannbehandling innebærer også at forebyggelse av skader er en viktig del av behandlingen. Om det først oppstår en skade som krever behandling, medfører dagens behandlingsmetoder mye mindre boring enn før. Vi har materialer som både er tannfargede og som kan limes fast til tennene, noe som gjør at tennene ikke svekkes i like stor grad som tidligere. Vi benytter også teknikker som gjør at man kan fjerne karies uten å bore.

Er det mulig få trygderefusjon?

Hver sak er individuell og må vurderes. Les mer om trygderefusjon her: Trygderefusjon via HELFO

Vil jeg kjenne smerter?

Vi har lang erfaring med pasienter med tannlegeskrekk/ odontofobi og har lagt forholdene ekstra godt til rette for at behandlingen skal være smertefri og så behagelig som mulig.

Bruk av beroligende kan være en mulighet. Vi har også mulighet for bruk av lystgass hvis det skulle være aktuelt for deg. Snakk med tannlegen din om dette

Vi er gode på tannlegeskrekk (odontofobi)

Som lindring og hjelp finnes det flere alternativer for den som er redd for tannlegen. Du vil få treffe en tannlege som er ekstra trenet i å behandle pasienter med tannlegeskrekk, og vi vil starte med en samtale for å kartlegge hvordan vi best kan hjelpe deg. Ved første besøk setter vi av god tid til dette før undersøkelse av tennene, og hører hva slags erfaring du har fra tidligere tannlegebesøk.