Skallfasetter

Hva er skallfasetter?

Skallfasetter (porselenslaminater) fungerer omtrent som løse negler i porselen. En skallfasett er et tynt skall som blir fremstilt i keramisk materiale eller kompositt. De skjuler sprekker, stygge fyllinger, store mellomrom eller tenner som er blitt mørkere etter en skade. Tannlegen vil vurdere om denne behandlingen egner se for deg. Vi tilbyr skallfasetter i Kristiansand og Farsund.

Skallfasetter - før- og etterbilde
Før og etter behandling

 Noe for deg?

Har du misfarginger, mellomrom, ujevnheter og stygge fyllinger i fortennene dine, er skallfasetter en mulighet til pene tenner. Fasetten sitter godt fast og løsner vanligvis ikke, ettersom den limes til tannen. Resultatet blir svært naturlig, takket være at fasetten ligner tannens egen oppbygning – nesten som et nytt lag med emalje!
Tannlegen fjerner eventuelle gamle fyllinger i tannen og sliper bort litt av emaljen. Enkelte ganger trenger en ikke slipe noe som helst

Deretter tas et avtrykk av tennene, og dette sendes til en tanntekniker. Tannteknikeren fremstiller så porselensfasetten med en farge og fasong som harmonerer mest mulig med de andre tennene. Fasetten limes deretter fast til tannen med et egnet festemiddel.

Finne rett farge til fasetter

Det er viktig å finne rett farge og fasong som harmonerer mest mulig med de andre tennene