Akutt-time

Trenger du akutt hjelp?

Dersom du har smerter i tennene kan du ringe oss og få en akutt-time. Dette får du som regel samme dag om ønskelig.

For hjelp nå:

For akutt hjelp

+47 38 70 38 38

Den mest vanlige årsaken til tannverk er betennelse i tannens nerve som følge av et stort, dypt hull i tannen. En annen hyppig årsak er betennelse i beinet ved rotspissen av tannen. Noen ganger kan det også skyldes betennelse i tannkjøttet (gingivitt eller periodontitt). Smerten kan da oppfattes som den kommer fra tennene, men skyldes egentlig tannkjøttsykdom.

En fylling som er for høy kan også gi vondt i tennene. Fordi noen tannrøtter står i nær kontakt med bihulene, kan en betennelse i bihulene av og til oppfattes som tannverk selv om tennene er friske. En kraftig bihulebetennelse kan gi samme symptomer som tannverk, og ømme tenner ved tygging. Kontakt alltid tannlegen ved smerter som vedvarer, fordi det er viktig å få bestemt årsaken og få behandlet dette. Fram til du kommer til tannlegen kan du bruke reseptfrie smertestillende midler i henhold til anvisning på tablettesken.

Tannverk går så å si aldri over av seg selv, selv om de kan komme og gå. Smertene har en tendens til å tilta – så det beste rådet er å kontakte oss snarest mulig for time!

Bilde av tannleger

Vi er klare til å hjelpe deg når det haster som mest